20101223

koşturmaca, sorumluluklar, uykusuzluk, dün ellerimde ölen kedi, erman'ın insanları arayıp durumuyla ilgili haber verişi ve beni hiç aramayışı, (bir kere vardığı gün aradı sağ olsun..)
ailesinin benimle temasa geçmeyişi..
nasıl baş edilir, nasıl yorumlamalı, nasıl algılamalıyım bilemiyorum.

en çok böyle zamanlarda özlüyorum seni. kimsenin senin kadar 'büyük' olamadığını idrak ediyorum. genetik bir bağımız var diye mi böyle, yoksa sen gerçekten 'sen' olmasaydın da ben yine 'sen' ol diye seni mi seçerdim; hatırlıyor musun sana öyle demiştim. gözlerinden yaşlar gelmişti, ben anlamamıştım. daha ufaktım, belki de ondan.

hassas olduğum zaman taarruza geçiyorum, bilincindeyim. çok sert olduğum için mi insanlar yaklaşmıyor? peki neden insanlar bu kadar yumuşak öyleyse? neden kazık kadar yaşlarına rağmen alınıp bozuluyor ve eğilip bükülüyorlar? neden kendilerinden daha genç olanlar hep bir hata, hep bir eksik iş yapmış gibi hissediyor?
ne münasebetle böyle hissettiriyorsunuz bize?

2 alttaki yazıya işaret ediyor bunun sonucu. kendiniz gibi olmayana sırt dönmek, dil uzatmak, küsmek falan filan ve bir takım 0-12 yaş grubu hareketler... (o yaş aralığı bile çok başka kafalarda artık, ya!)

iletişimsizlik gözünü sevmek istediğim bir olgu. facebook'tan her boku yazıp çiziyoruz da telefon açıp birbirimize bir kelime etmeyebiliyoruz. edince de "vay anasını, çok sertsin!", "senden beklemezdik", "biraz abartmıyor musun?" hadi ya?
telefonda ses duyarken 'thumbs up' veya 'thumbs down' butonuna basamıyor olmak, sizi üzen veya düşündüren şeylerden arınmak için kamil'in düğün fotoğraflarına bakamamak kasıyor adamı, değil mi?

üzülmeyin. onu da icat edecekler. iPhone bu yola baş koydu zaten, senelerdir kıçını yırtıyor..

2 yorum:

Sophie dedi ki...

Şurada söylediğin şeye fazlasıyla katılyıorum.Çocukluk küçüklere yakışıyor.Velhasıl bunu böyle belleyenler bile dediğin gibi kazık kadar yaşlarına rağmen alınıp bozuluyorlar.Çocuk gibi oyun oynuyorlar;sen iyi/kötü bir şey yap,anında tepkiyi görebiliyorsun.Sanki dünyaya insanlara ders vermeye geldiler.Biz daha birbirimize 'nemo'yuz,önce onu halletmek gerekir.

Unknown dedi ki...

Facebook ve benzeri medya hakkında yazdıklarını haklı bulmakla beraber, kullanım amacına bakmayı önemli buluyorum kendi adıma.

Yarattığı narkoz etkisi ve gözetleme merakını giderme durumunu sevenler olduğu gibi, herhangi bir şeyi metrik olarak çok uzaktaki insanlara ulaştırma kabiliyetini önemseyenlerin varlığını da göz ardı etmemeliyiz derim.

Ayrıca bu tip alanlar sayesinde değerli bulduğumuz insanların sanal atmosferde salınan kelimelerine ve S.O.S. sinyallerine de ulaşmak söz konusu ;)

Çocukça hareketler olayında haklısın ama maalesef yapacak birşey yok gibi görünüyor. Biz büyüsek de büyümeyecek insanlar daima olacak etrafımızda.

Ve yine, çok yönlü, karmaşık bir konu olduğu için burada çözme olasılığımızı düşük buluyorum :)