20100329

slow coming teleKom..

herhangi bir sebeple ttnet adsl aboneliğinizi iptal ettirmek istediğinizde, bu işlemi gerçekleştirmek için en yakın türk telekom ofisine kimliğinizle başvurmanız halinde, işlemi derhal gerçekleştireceğini taahhüt eden kurum. doğru da. iptal işlemi hemen olup bitiveriyor. ofise gittiniz, kimliğinizi verdiniz, fotokopisini çektiler, bir form doldurup aboneliğinizi iptal ettirmek istediğinizi beyan ettiniz. memur arkadaş, bilgisayar monitöründeki bir düğmeye basarak iptal işlemini gerçekleştiriyor ve en fazla 1 saat içerisinde internet hizmetini kesiyor. iyi hoş. bundan sonraki planınız da, farz edelim ki, başka bir internet şirketinin hizmetini denemek olsun. bu da -atıyorum- smile adsl olsun. önceki ttnet hizmeti iptal edilmişti değil mi? evet. smile adsl'i de iptal ettirdiğiniz hizmetin bağlı olduğu telefona alacaksınız / nakil ettireceksiniz değil mi? evet. orda durun! "port boşaltımı" denen bir nane var ki, boşalması 3 ila 7 iş gününü buluyor. siz öylece bekliyorsunuz. hem internetiniz yok, hem de resmen bir ttnet abonesi değilsiniz, ama portunuz hala ttnet'in "boş ol!"una bakıyor.
işin komiği, iki firmanın da çağrı merkezi çalışanlarının şöyle cin fikirleri var: "yeni bir telefon hattı alın.", "iptal işleminizi geri alın, size hemen daha ucuz menüler ayarlayalım?"
gülerek geçiyor, altyapısı bir olan iki kurumun, iki elleriyle bir portu boşaltamadıkları bir dönemde, o vaat edilen iş günleri boyunca portlarımızın boşaltıldığı hayaliyle sarsılmamızı diliyorum.

Hiç yorum yok: